MASZSZ Díj, 2015.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség, május elseje alkalmával, kiemelkedő közösségi, és művészeti tevékenységük elismeréseként,
MAGYAR SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉG MŰVÉSZETI ÉS KULTURÁLIS DÍJ
kitüntetésben részesített a munkavállalói értékek mellett elkötelezett, a helyi és a szélesebb, országos nyilvánosság által elismert, megbecsült alkotót.

Ebben az évben MASZSZ Díj elismerésben részesült:

Név

Tevékenység

Média:

RIDIKÜL

A műsor évek óta, nap mint nap dolgozza fel a nőket érintő témákat. Teszi ezt állandó magas színvonalon, közérthetően és populárisan, de nem esve a populizmus csapdájába. A műsor rendszeresen foglalkozik a nők foglakoztatási, munka és magánélet egyensúlya, a család vagy karrier stb. témakörök sajátos szempontból való megvitatásával.

A Női Tagozat megítélése szerint, a műsor szerkezetében is hozzájárul a nemi szerepek közötti sztereotip és előítéletes gondolkozás megváltoztatásában, de a legalább a vélemények befolyásolásában.

A díjat átvette: Jakupcsek Gabriella

Zeneművészet:

Oroszlányi Bányász Koncert Fúvószenekar

A Bányász Koncert Fúvószenekar 1945-ben alakult Oroszlány város zeneszerető polgáraiból. A kezdeti nehézségek után az akkoriban ugrásszerűen fejlődő bányaipar hathatós támogatás meghozta gyümölcsét: egyre szaporodó létszámmal és gyarapodó hangszerállománnyal, kottatárral a zenekar az 1970-es évekre a magyar amatőr fúvószenekari élet kiemelkedő együttesévé vált. Rendszeres szereplője lett a nívós zenei fesztiváloknak, versenyeknek, emellett a hagyományos nemzeti és bányász ünnepeknek és népünnepélyeknek. Az együttes több alkalommal szerepelt országhatárainkon kívül is Szlovákiában, Csehországban, Skóciában, Ausztriában, Németországban népszerűsítette a magyar fúvószenét. Hét évtizedes sikeres és eredményes fennállásuk elismeréseként javasoljuk számukra a Magyar Szakszervezeti Szövetség Művészeti és Kulturális díját.

A díjat átvette: Sági Richárd - karnagy

Táncművészet:

Mihályi József

Mihályi József 1962-ben született és 1979 óta tagja a Vasas Művészegyüttes Tánckarának illetve napjainkban már a Vasas Tánckarnak. 1998 és 2010 között a tánckar művészeti vezetője volt.

2003-ban elvégezte a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc-koreográfus szakát. 2004-óta pedig a Vasas utánpótlás gyermek és ifjúsági csoportjainak művészeti vezetője is.

Az elmúlt évtizedekben számtalan koreográfiát készített, melyek közül többet, hazai és nemzetközi fesztiválokon mutattak be sikerrel. Több táncos generációt, több száz gyereket tanított az elmúlt évtizedekben és tanít ma is.

Közművelődés:

Oroszi  Evelin

Az Ex Libris Könyvtár vezetőjeként a Távközlési Szakszervezet tagjainak biztosítja ingyenesen az írott kultúrához való hozzáférést. A szakszervezeti könyvtárakat és azok állományát átvéve őrzi és gyarapítja a könyvállományt.

Az elmúlt hat évben, különösen 2010-től, rendkívül megnehezedett feltételek mellett dolgozva tartja fenn és meg szakszervezeteink fontos vívmányát, tagságunk kultúrához való hozzáférését.

Nem csekély személyes áldozatot is követelő munkája és hivatástudata elismeréseként a Magyar Szakszervezeti Szövetség Művészeti és Kulturális Díj elismerésében részesült.

MMK Közhasznú Nonprofit Kft.

Az intézmény l974-es megnyitása óta kettős működtetésű - részben Dunaújváros MJV Önkormányzata, részben a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Bizottsága a működtető.

Az MMK 40 éve a kisközösségi művelődési formák megvalósításának színtere - több mint 50 klub, kör, szakkör, tanfolyam szervezésével biztosítja a kulturális igények kielégítését korra, nemre tekintet nélkül.

Az említett közösségek közül több is kivívta mind a hazai, mind a nemzetközi szakma elismerést, kap jogot országos, alkalmanként nemzetközi rendezvények szervezéséhez.

Rendszeresen visszatérő program ok az intézmény szervezésében: - Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó - évente, - Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep kisplasztikai kiállítás - Tárgyalkotó Népművészek Országos Kiállítása - kétévenként. - Vasas Dalosok és Néptáncosok Országos Találkozója - kétévenként. - Rosti Pál Fotóklub Országos Pályázata és Kiállítása - évenként. - Vasas Amatőr Képzőművészek Országos Tárlata - évenként. - Mezőföld Természet Fotóklub évente rendezett országos tárlata.

-,,Komatál" kistérségi közművelődési programsorozat.

- ,,Mesterségünk címere" kistérségi kézműves tábor évente.

- IDO- Táncok Magyar Bajnoksága - évenként.

- Tánc Világ- és Európa-bajnokságok - kétévenként

Az intézmény eddigi 40 éves fennállása alatt (és az alatt dolgozó munkatársak is) a végzett munka alapján több alkalommal részesült(ek) szakmai elismerésben, kitüntetésben (Dunaújvárosért, Pro)

A díjat átvette: Szántó Péter igazgató

Vasúttörténeti Alapítvány

A VTA 23 évvel ezelőtt alakult civil, önkéntes szervezet vasutasokból és vasútbarátokból, akik a Magyar Vasút ismeretterjesztését végzik. Céljuk és feladatuk, (a közelebbi szegedi területen kívül is) a vasút tagjai és szellemi emlékeik gyűjtése, archiválása és széles körben való bemutatása.

Állandó kiállító helyeinken kívül ( Dél-Alföldön, 10 helyen) aktuális eseményeken, évfordulós ünnepségeken mutatják be gyűjteményeinket a civil és vasutas látogatóknak.

A díjat átvette: Mondi Miklós Zoltán kuratóriumi elnök

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand