NYUGDÍJAS TAGOZAT OLDALAI

A nyugdíjasok írtak Orbánnak

Tagozatunk levélben kért találkozót a miniszterelnöktől

Személyes találkozót kezdeményezett a miniszterelnöknél és két miniszternél is a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas tagozata. A szövetség és a tagozat elnöke Orbán Viktornak, Kásler Miklósnak és Varga Mihálynak írt közös leveléhez csatolta a nyugdíjasok helyzetének radikális megváltoztatására készített 6 pontos követeléscsomagját.

Read more: A nyugdíjasok írtak Orbánnak

Párbeszédet kezdeményeznek a kormánnyal a nyugdíjasok

Az ATV Start vendége Juhász László, a MASZSZ Nyugdíjas Tagozatának elnöke, a Szervező Bizottság elnöke.

Kordás László: Nyugdíjasok százezrei nyomorognak

Próbáljanak meg 28 500 forintos nyugdíjminimumból vagy akár 135 ezer forintból élni egy hónapig emberhez méltó körülmények között a kormány tagjai, s utána állítsák tiszta lelkiismerettel, hogy elfogadhatónak tartják a megalázóan kevés nyugdíjakat – javasolja a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A MASZSZ az Idősek Világnapja alkalmából is felhívja a figyelmet: a nyugdíjak annyira lemaradtak a bérektől, hogy szinte lehetetlen megélni belőle, több százezer idős ember nyomorog. A MASZSZ szerint a jelenlegi inflációkövető rendszerrel a kormány évente 250 ezer forinttól foszt meg mintegy 2,1 millió nyugdíjast.

Read more: Kordás László: Nyugdíjasok százezrei nyomorognak

MASZSZ Nyugdíjas tagozat: az idős emberek szavazata nem eladó

Végtelenül megalázónak és igazságtalannak is tartja a nyugdíjasoknak szánt 9 ezer forintos rezsiutalványt a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas tagozata.  A hirtelen ötlettel a kormány egyértelmű szándéka az idős emberek szavazatának megvásárlása az őszi önkormányzati választásokra. Felháborító, hogy a hatalom képviselői mindössze ennyire értékelik, sőt kihasználják az életük nagy részét tisztességben ledolgozott embereket – szögezi le a tagozat elnöke, Juhász László.

Read more: MASZSZ Nyugdíjas tagozat: az idős emberek szavazata nem eladó

Szolidaritási nyilatkozat

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozata szolidáris a „rabszolgatörvény”’ ellen tüntetőkkel, egyetért és támogatja jogos követeléseiket.

Read more: Szolidaritási nyilatkozat

Hány embert érintene valójában a nyugdíjminimum emelése?

A kormány szerint a nyugdíjminimum nagyon kevés embert érint, mert a havi 28 500 forintos juttatásban részesülő ellátottak aránya tizedszázalékban mérhető. De ha ez így van, a kabinet miért nem emeli fel ezt a nevetségesen alacsony összeget? – teszi fel a kérdést a Magyar Szakszervezeti Szövetség nyugdíjas tagozata.

Read more: Hány embert érintene valójában a nyugdíjminimum emelése?

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand