Hírek
Ott csalnak a munkáltatók, ahol csak tudnak? - Egy friss tanulmányról kérdezték a MASZSZ szakértőjét (videó)

Ilyen katasztrofális adat 12 éve volt: nagyüzemben csalnak a munkáltatók – írta az Economix, a foglalkoztatás-felügyeleti ellenőrzések tavaly január elseje és szeptember 30-a közötti időszak tapasztalatait bemutató tanulmányra hivatkozva. A beszámolóból kiderült, az ellenőrzések alkalmával a cégek 67 százalékánál volt munkaügyi gikszer. Az építőiparban, a kereskedelemben és a vendéglátásban csalnak a leggyakrabban - derül ki a tavalyi adatokból.

Ez alapján a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság több mint 11 ezer munkáltatót ellenőrzött, a vizsgálatok során a foglalkoztatók többségénél 67 százalékánál találtak munkaügyi jogsértést, melyek az ellenőrzött cégeknél dolgozó munkavállalók 61 százalékát érintették, vagyis több mint 40,4 ezer munkavállalót (a teljes cikk itt olvasható).

A témáról a MASZSZ munkajogászát, Havas Bencét kérdezte az ATV műsorvezetője, Somos András (a január 26-ai adás videója itt). A beszélgetésben a MASZSZ szakértője röviden bemutatta a szövetség összeállításában megjelent nagysikerű Munkajogaink című „zsebkönyvet”.

Bekapcsolom a Klubrádiót
Kikapcsolom