Hírek
Hátbaszúrták az egészségügyi dolgozókat!

Egy decemberi salátatörvénynek köszönhetően jogilag megszűnt a munkavédelem az egészségügyben, nem vonatkozik a dolgozókra se a munkavédelmi törvény, se a törvény alapján kiadott egyéb miniszteri rendeletek. Olyanok sem, mint például rákkeltő rendelet, kémiai biztonság, védőeszközök, foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás, nem védi tehát semmi, az egészségügyi munkavállalókat. Azokat sem, akik COVID-osztályon, röntgengép mellett, vagy a patológián dolgoznak.

Hol az a bátor 133 ember, aki megszavazta ezt az őrültséget? – teszi fel a kérdést Székely Tamás a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke. Így ugyanis a Munkavédelmi törvény „szervezett munkavégzés” címen felsorolt paragrafusaiból a honatyák által megszavazott salátatörvénynek köszönhetően kikerültek az egészségügyi szolgálati jogviszonyban lévők. Azért nem vonatkozik rájuk semmiféle rendelkezés, mert kikerültek a foglalkoztatási formák felsorolásából. Sőt: amíg ez a jogszabály él, addig az egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozók - egy esetleges károsodás esetén –még COVID idején sem jogosultak kártérítésre. Arcpirító, hogy ezt az Igazságügyi Minisztérium által beterjeszett jogszabályt szokás szerint egyetlen érdekelttel sem egyeztették, a szakszervezeteket se kérdezték meg!

Ez a dilettantizmus és ez a felelőtlen jogalkotás két kérdést is felvet: a jogalkotó ennyire felkészületlen, vagy ennyire aljas?

 

Bekapcsolom a Klubrádiót
Kikapcsolom