Hírek
MASZSZ: ez történik, ha valaki ujjat húz a hatalommal – Ijesztő megfélemlítés

A szakszervezetek szerint mindenki számára ijesztő a kormány pedagógusokkal szembeni arroganciája, a jogaikért tüntető, sztrájkoló tanárok megfélemlítése és kirúgása, mert mindez azt sugallja – nem véletlenül –, hogy ez történik azzal, aki ujjat húz a hatalommal. A Magyar Szakszervezeti Szövetség aktívan támogatja az oktatásban dolgozók harcát – jelentette be közleményben a MASZSZ.


 

A Magyar Szakszervezeti Szövetség eddig is szolidáris volt a jogaik érvényesítéséért, megfelelő béremelésért, méltó bánásmódért és lényegesen jobb munkakörülményekért küzdő pedagógusokkal. A MASZSZ az elmúlt időszak méltatlanságait és a hatalom részéről egyre erősödő nyomást tapasztalva személyes részvétellel is erősíti az oktatásban dolgozók és szakszervezeteik, a magukért bátran harcoló tanárok és a jövőjüket féltő diákok akcióit is – közölte Zlati Róbert. A szövetség elnöke is egyetért azokkal, akik állítják, ami az oktatásban zajlik, nemcsak a pedagógusok, hanem az egész ország ügye. Az oktatás színvonalának módszeres leépítése, az elnyomás, a megfélemlítés, a különféle retorziók kilátásba helyezése és a lázadó tanárok kirúgása megbocsáthatatlan és félelmetes reakció, valamint egyértelmű jelzés a kormány részéről: mindez bármikor megtörténhet azzal, aki ujjat húz a hatalommal. Úgy tűnik, a kormány a pedagógusok jogos követeléseit a kormány elleni nyílt támadásnak tartja.

Az elnök leszögezte nem hagyhatjuk, hogy tisztességesen dolgozó emberekkel hatalomfitogtatásból bárki is így bánjon azért, mert ki mer állni magáért, a megélhetéséért és a fiatalok majdani jobb jövőjéért, amelynek a színvonalas oktatás az alapja.

A MASZSZ kiáll a pedagógusok mellett, hiszen a jogtalanság elleni küzdelem alapvető szakszervezeti vállalás.

 

Bekapcsolom a Klubrádiót
Kikapcsolom