Hírek
A MASZSZ elítéli az agressziót

A Magyar Szakszervezeti Szövetség súlyos aggodalommal figyeli a szomszédos Ukrajna elleni támadásokat. Elítéli az Orosz Föderáció által, a szuverén ukrán állam ellen indított katonai agressziót.

A helyzet tartós megoldását csak tárgyalások útján, a nemzetközi jog teljes tiszteletben tartásával, békés úton lehet elérni. Katonai erővel csak fájdalmat, véres veszteségeket lehet okozni, ellehetetlenítve a dolgozó emberek és családjaik munkáját és megélhetését.

A MASZSZ szolidáris Ukrajna dolgozóival, kollégáinkkal, az ukrán szakszervezetekkel, akik komoly erőfeszítéseket tesznek függetlenségük megvédése, és egy demokratikus ország építése érdekében.

Miközben Ukrajnában egyre feszültebb a helyzet, és a problémák továbbra is fennállnak, a Magyar Szakszervezeti Szövetség tagszervezetei a konfliktus enyhítésére és békés megoldására szólítanak fel. A jelenlegi feszültségek elsősorban az átlagembereket érintik, napi szinten megzavarva életüket, és növelve a jövőjükkel kapcsolatos bizonytalanságot. Emellett a kialakult helyzet az egész régiót destabilizálja, és tovább növeli a gazdasági és társadalmi nehézségeket.

A MASZSZ követeli, hogy Ukrajna, az Orosz Föderáció, az USA, az EU és a nemzetközi szervezetek illetékes politikai döntéshozói  kettőzzék meg erőfeszítéseiket, hogy a folyamatot a párbeszéd és a politikai megoldások irányába tereljék, hogy Ukrajna számára stabil, békés kimenetelű megoldást biztosítsanak, és garantálják Európa és Ukrajna szomszédos országainak biztonságát. A válság megoldása érdekében a diplomáciának kell érvényesülnie. A katonai konfrontációnak aránytalan humanitárius következményei lesznek, és csak távolabb visz a hosszú távú és fenntartható megoldástól.

Szolidaritásunkat fejezzük ki a régió összes szakszervezetével, amelyek túl sokáig voltak a geopolitikai konfliktusok. Felhívjuk a szakszervezeteket a határokon átnyúló szolidaritásra.

Csak a béke és a biztonság teremtheti meg a fenntartható gazdasági fellendülés feltételeit, és biztosíthatja a társadalmi igazságosság és a szociális védelem hatékony szintjét a dolgozó emberek és családjaik számára!

Bekapcsolom a Klubrádiót
Kikapcsolom