Sajtószakszervezet, közlemény

A papírok átadásával "hivatalossá" vált több munkatárs azonnali hatályú elbocsátása a Mediaworks által tulajdonolt Pannon Lapoktól. Ennek kapcsán a Sajtószakszervezet kijelenti, hogy a meghamisított miniszterelnöki interjú ürügyén hozott intézkedést a kollektív bűnösség elfogadhatatlan elvén alapulónak, a valós vezetői felelősség elkenésére irányuló túlkompenzáló ügybuzgóságnak, valójában nem vétkes kollégák demonstratív megbüntetésének, következésképpen jogszerűtlennek értékeli. Felhívja rá a figyelmet, hogy az érintett dolgozók között tagjai is megtalálhatók, köztük a székesfehérvári szakszervezeti titkárhelyettes Klecska Ernő, akinek ügyében az ügyvezetés semmiféle egyeztetést nem kezdeményezett, tájékoztatást nem adott, együttműködést nem tanúsított szakszervezetünk irányában.

A Sajtószakszervezet kifejezi a történtekben lényegében vétlen kollégák iránti szolidaritását, elítéli meghurcolásukat, és hangsúlyozza, hogy mint más ügyekben a korábbiakban is, minden tőle telhető segítséget és támogatást megad nekik, beleértve a jogi vonatkozásokat is, szem előtt tartva, hogy a jogvitákat a jog eszközeivel kell és lehet megoldani.

2017. január 5.

A Sajtószakszervezet elnöksége

november 2017
H K Sze Cs P Szo V

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss információval szolgálhassunk Önnek!