ESZSZ Végreható Bizottsági ülés, Málta

Közös, európai stratégia az alacsony és minimálbérekről

2017. március 15-16-án Máltán tartotta meg végrehajtó bizottsági ülését az Európai Szakszervezeti Szövetség. Az ESZSZ 2012. júniusban elfogadott „Európa társadalmi szerződése”, a párizsi kongresszus következtetései alapján az Európai Szakszervezeti Szövetségnek közös stratégiát fogadott el az alacsony bérekkel, kiemelten a létminimum közeli minimálbérrel szemben.

*

Tisztelt Kollégák!

Az Európai Szakszervezeti Szövetség március közepén zajló végrehajtó bizottsági ülésén kerül napirendre a mellékelt dokumentum, ami a

Egy közös stratégia az alacsony és minimálbérekről

címet viseli. Ebben nagymértékben a MASZSZ által megfogalmazottak és követelések szerepelnek - az előző évben mi is részt vettünk a koncepció kidolgozásában.

Ugyancsak mellékelten küldjük a bér dokumentumban hivatkozott "Európa társadalmi szerződése" dokumentumot, melyet az ESZSZ 2015-ös kongresszusa fogadott el.

A VB ülés után további tájékoztatást adunk a dokumentum vitájáról és elfogadásáról.

Üdvözlettel:
György Károly
MASZSZ
nemzetközi titkár

*

Joseph Muscat, Málta miniszterelnöke elnöke beszédet mondott az Európai Szakszervezeti Szövetség Végrehajtó Bizottság máltai ülésén. Beszédében hangsúlyosan hívta fel a figyelmet arra, hogy "rendkívül fontos, hogy megvitassák a kontinens védelmi és a biztonságpolitikai kérdéseit, a szabadpiac és a pénzügyi helyzetet, de Európa lelke a szociális jogok és a munkaerő megnyugtató biztosítása. Európának e két meghatározó elem nélkül nincs jövője."

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss információval szolgálhassunk Önnek!