Agrár-Élelmiszergazdasági és Turisztikai ágazati tagozatTAGOZAT HÍREIAgrárdemonstráció

ÉLELMISZERGAZDASÁGI ÁGAZATI TAGOZAT

Agrárdemonstráció

MOSZ - MÉDOSZ
Agrárdemonstráció Budapesten, a vidékért

agrarA Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) és a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete (MÉDOSZ) figyelemfelkeltő akciót szervezett Budapesten, a Földművelésügyi Minisztérium melletti Vértanúk terén szeptember utolsó napján. Az érdekképviseleti szervezetek azért demonstráltak, hogy felhívják a kormány, a tárca figyelmét arra, hogy az agrárpolitika gyors, és jelentős korrekcióra szorul.

agrarNagy Tamás, a MOSZ elnöke arról beszélt, hogy a földforgalmi törvény és az agrártámogatások újraszabályozása jelentős gondokat okoz a gazdálkodóknak, s a kormány téves úton jár. Ezt szerinte az is mutatja, hogy az agrárágazat teljesítménye 1990-hez képest is 20 százalékkal csökkent negyedszázad alatt.

agrarA MÉDOSZ képviseletében Kunert Annamária, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozatának alelnöke szólalt fel. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy a fiatalok dolgozni szeretnének, biztos munkahelyekre, tisztes bérekre van szükségük.

A demonstráció végén a kezekben lévő, „Munkahelyek” feliratú léggömböket elengedték, elvárva, hogy az ember munkahelyei ne így szálljanak el a jövőben.

Kiáltvány a felelős agrár- és vidékpolitikáértagrar

Kiáltvánnyal fordultak a termelők, az érdekvédők a Miniszterelnöki Hivatalhoz, a Földművelésügyi Minisztériumhoz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához a kormány agrárpolitikája miatt.

A Kiáltvány teljes szövege ide kattintva elolvasható.

A MÉDOSZ beszámolója a figyelemfelkeltő akcióról: Szakszervezetünk a mai napon a MOSZ-szal közösen figyelemfelkeltő akciót tartott, hogy felhívja a figyelmet a kormány birtokpolitikájának negatív hatásaira.

Kunert Annamária beszéde ide kattintva elolvasható.

Az Agrárszektor.hu cikke, és videója az eseményről ide kattintva elolvasható

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss információval szolgálhassunk Önnek!