Kozhatalmi tagozat TAGOZAT HÍREI Budapesttől Pécsig tartott az engedetlenségi megmozdulás

KÖZHATALMI ÁGAZATI TAGOZAT

Budapesttől Pécsig tartott az engedetlenségi megmozdulás

2016. március 30. 8-9 óra

A Tanítanék Mozgalom összegzése szerint, a reggel nyolc és kilenc óra között tartott polgári engedetlenségi akcióban legalább háromszáz iskola és hétezer fő vett részt a megmozdulásban.

"A végső cél, hogy érdemi tárgyalásokon, az érintettek, szakértők bevonásával kezdődjön meg az oktatás átalakítása" - áll a Tanítanék közleményében.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség is szolidáris az oktatásban dolgozókkal. A szövetség, ágazatai, tagszervezetei, tagjai több helyszínen képviseltették magukat a reggeli eseményeken.

Például a vasasoktól, vasutasoktól, vegyészektől, pedagógusoktól egyaránt érkeztek fotók a ma reggeli akcióról:

A Vasutasok Szakszervezete tudósítása:

Vasutasok az iskolák előtt

Egy közös ügy, amelyért minden ágazat megmozdult

A vasutasok is beszálltak a pedagógusok harcába, a Tanítanék mozgalommal szolidárisan hat városban, több iskola előtt tüntettek kockás ingben az egy órás sztrájkot folytató tanárok mellett gyermekeink jövőjéért – adta hírül közleményben a Vasutasok Szakszervezete (VSZ).
Szolidaritásuk jeleként reggel számos iskola előtt tüntettek, nap közben pedig a lehetőségeik szerint kockás ingben, de legalább egy kitűzővel jelezték a vasutasok: támogatják a pedagógusok harcát – jelentette be Meleg János, a VSZ elnöke. A szakszervezet mozgósítására vasutasok is készültek az akcióra, hogy minél több iskolánál, minél népesebb tömeg gyűljön össze jelezvén, hogy gyermekeink jövőjéért, ha kell, akkor ágazattól függetlenül összefognak a szakszervezetek. A VSZ-nél is, mint egyre több szakszervezetnél úgy vélik, hogy csak általános összefogással, személyes jelenléttel, s különféle figyelemfelkeltő akciókkal, tökéletes összefogással lehet a hatalommal szemben eredményt elérni. Ráadásul az oktatással kapcsolatos problémák feloldása országos, közös ügy, mert a rossz oktatási rendszer, a tanítási körülmények hatása csaknem minden családot befolyásol.