SajtóirodaEseménynaptár"Fair Labour Market Conditions in the Pannonia Region” FAIRWORK

"Fair Labour Market Conditions in the Pannonia Region” FAIRWORK

KategóriaSzakszervezeti munka
Dátum: 2017. március 6. 10:00
Helyszín: Magyar Szakszervezeti Szövetség Vas megyei Képviselete Székháza - 9700 Szombathely, Deák Ferenc u. 42.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugat-dunántúli Regionális Képviselete az Osztrák Szakszervezeti Szövetség Burgenlandi Tartományi Szervezetével közösen sikeresen pályázott az Ausztria-Magyarország INTERREG V/A programban. Ennek eredményeként egy 3 éves projektet fogunk megvalósítani "Fair Labour Market Conditions in the Pannonia Region” FAIRWORK címmel.

Erről és még két fontos dologról szeretnénk beszélgetni Önökkel, amelyek kiemelt figyelemmel bírnak napjainkban és összefüggnek egy kicsit a projektünk céljaival, feladataival is.

A sajtóbeszélgetés érintett témakörei lesznek a projekten kívül:

-          Erősödik a versenyszférában, főleg az autóiparban dolgozók érdekvédelmi képessége! Sikeres bér-, és kollektív szerződés tárgyalásokon vagyunk túl! Milyen jövedelemnövekedéseket értek el a Vas megyei nagyfoglalkoztató cégek? Kihatása lehet ez a tendencia a megye munkaerőhiányára, javíthat rajta? Vajon a külföldön dolgozók hazatérésének lehetőségét mennyire szolgálják a jelentősnek mondható bérnövekedések?

-          Milyen helyzetben vannak ma a magyar munkavállalók Ausztriában. Jogvédelmükről, foglalkoztatás-biztonságukról, munkabiztonságukról, családi juttatásaikról is szólnánk.

Powered by iCagenda

máj. 2017
H K Sze Cs P Szo V

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss információval szolgálhassunk Önnek!