SajtóirodaGalériákVideogaléria

Módosul a munka törvénykönyve (ATV)

Az ATV Start vendége Kordás László elnök, MASZSZ.

Dr. Sáling József, a KASZ elnöke a vasárnapi boltzár és pótlék kapcsán nyilatkozott a TV2 Tények c. műsorának: 16.42 perctől

Hosszabban lesznek nyitva (Győrplusz TV)

A kiskereskedelmi áruházláncok már készülnek a húsvéti nagy rohamra. Idén egy kicsit átalakul az életük, mivel nagypéntek munkaszüneti nap lett, ezért a húsvét előtti csütörtökön és nagyszombaton több műszakban, meghosszabbított nyitva tartással várják az ünnepet. Erről a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének megyei titkára beszélt a Híradónak. Potyondi Antal hangsúlyozta, a húsvét komoly megterhelés a dolgozóknak, de a cél, megfelelően kiszolgálni minden vevőt.

A Dunaferr cégvezetése hajlandó tárgyalni a szakszervezetekkel (Vasas TV)

A Vasas ennek érdekében visszamondta a sztrájkkészültséget és az Orosz Nagykövetség előtti demonstrációt. A megegyezésre 2017. április 28.-ig van idő.

Érdekképviselet – Problématérképet alakítanak ki a munkahelyi helyzetrő (TVEger)

A 2017-es terveket ismertette Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a helyi tisztségviselőkkel. A legfontosabb célkitűzés, hogy meghatározzák a következő két év feladatait, ezzel kapcsolatban kérték ki a helyi képviselők véleményét az őket érintő munkahelyi problémákról.

Bérkülönbségek Magyarországon (Kölcsey Tv)

59 nap ingyen munka – a férfi és női bérkülönbségekhez viszonyítva a nők évente ennyi időt fizetés nélkül dolgoznak Európában. A magyar átlag ettől még rosszabb, hazánkban ez 72 napot jelent, közölte Hercegh Mária a Magyar Szakszervezeti Szövetség Női Tagozatának elnöke. A kezdőfizetések a fiatalok esetében egyformák, 5-10 év után jelentkeznek az első különbségek férfiak és nők között.

További cikkeink...

április 2017
H K Sze Cs P Szo V

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss információval szolgálhassunk Önnek!