Hírek
A jövő a tét! - A Magyar Szakszervezeti Szövetség kongresszusának szolidaritási nyilatkozata

A Magyar Szakszervezeti Szövetség  kongresszusa szolidáris a magyarországi pedagógus társadalom, az oktatásban dolgozók sztrájk mozgalmával, a március 16-i munkabeszüntetés résztvevőivel, támogatóival.

Egyetértünk a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös Sztrájkbizottságának követeléseivel, a közoktatás minőségének javításához elengedhetetlen érdemi kormányzati intézkedések és megoldások megtételért.

Közös ügyünk, az egész társadalom érdeke, hogy a jövő munkavállalóinak tanítását vállaló pedagógusok és az ehhez szükséges feltételeket biztosító személyzet tisztességes munkakörülmények között, tisztességes bérekkel dolgozhasson. Ahhoz, hogy gyakorolhassák hivatásukat, végezhessék munkájukat, érdemi szociális párbeszéd keretében kell tárgyalni az oktatásban dolgozók jogos érveiről, követeléseiről. Ez nem csak a pedagógusokról szól!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség kongresszusa kiáll a sztrájkhoz való jog csorbíthatatlansága mellett, és elítéli annak, a nemzetközi egyezményekkel ellentétes ellehetetlenítését.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség felhívja a munkavállalók közösségét, hogy 2022. március 16-án a szolidaritás jeleként tűzzünk ki kockás kokárdát, vagy lehetőség szerint vegyünk fel kockás inget!

Bekapcsolom a Klubrádiót
Kikapcsolom