ESZSZ kongresszus

ESZSZ kongresszus
Kiáltvány, akcióprogram, tisztújítás
 
Az Európai Szakszervezeti Szövetség XIII. kongresszusára kerül sor Párizsban szeptember 28-a és október 2-a között. Az ESZSZ titkársága augusztus végére elkészítette a kongresszusi dokumentumok - ESZSZ Akcióprogram 2015-2018, és ESZSZ Párizsi kiáltvány - végleges szövegeit, és azt a tagszervezetek számára elérhetővé tette. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöksége megtárgyalta az anyagokat és kialakította álláspontját, amelyet a kongresszuson képvisel.
A dokumentumok tervezeteit a tagszervezetek, az ágazati európai szövetségek képviselőiből álló kongresszusi előkészítő bizottság és a VB vitái alapján véglegesítette, és a végrehajtó bizottság jóváhagyta. a véglges változatba beépültek a részünkről javasoltak is: a dolgozói szegénység - minimálbér kérdése, a demokratikus jogok, a jogállamiság, a munka világának demokráciája.
A kongresszus delegáltjai megválasztják a szövetség vezető tisztségvislőit (elnök, főtitkár, főtitkár helyettesek, konföderációs titkárok).

 

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand
  • Egy esetleges karanténra vonatkozó pontos forgatókönyvet, a járvány elleni hatékony védelmet is kér a BKV-sofőrök számára a fővárosi közlekedési cégnél működő két szakszervezet. Az utasokkal való közvetlen érintkezés elkerülése érdekében...


nemzetközi

ituc   etuc

 

kep5