IFJÚSÁGI TAGOZAT OLDALAI

Fiatalok Európából

Kiáltvány az igazságos mobilitásról

Az állampolgárok EU-n belüli szabad mozgása egyike az alapvető szabadságoknak és legnagyobb eredményeknek. Európában több mint 10 millió ember mobil munkavállaló és ez a szám növekszik. Ugyanakkor a valóságban a mobil munkavállalók körülményei gyakran bizonytalanok: sokukat színlelt önfoglalkoztatásba kényszerítenek, megfosztják az egészségbiztosítástól, szabadságtól, illetve fizetett túlóráktól, és általában nem élvezhetik ugyanazokat a béreket és foglalkoztatási biztonságot, mint a többiek.

Read more: Fiatalok Európából

KASZ Ifi – MASZSZ Ifi munkajogi oktatás

2017. a szervezetépítés éve a konföderációs ifjúság számára. Ennek tükrében, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Ifjúsági Tagozata (KASZ Ifi), együttműködésben a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozatával (MASZSZ IFI) egy 4 alkalmas munkajogi oktatást szervezett, amelynek első alkalma február 20-án került megrendezésre.

Read more: KASZ Ifi – MASZSZ Ifi munkajogi oktatás

Elhunyt Pataky Péter

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Pataky Péter.
Halálával pótolhatatlan vesztesség érte a szakszervezeti mozgalmat.
Pataky Péter a magyar szakszervezeti mozgalom meghatározó, integráló személyisége.
Minden munkájában, minden posztján a dolgozó embert helyezte középpontba.

Read more: Elhunyt Pataky Péter

Június 12-e a gyermekmunka elleni világnap

A statisztikák jelenleg több mint 168 millió gyerekmunkást tartanak számon.
Hazánkban a gyermekfoglalkoztatást 1840-ben szabályozta először az Országgyűlés. Jelenleg munkavállaló csak a 16. életévét betöltött személy lehet. Törvényes körülmények között megszervezve, Magyarországon 15 éves kortól lehetséges szünidei diákmunkát végezni.

Read more: Június 12-e a gyermekmunka elleni világnap

IndustriAll ifjúsági bizottsági ülés

számos európai ország fiataljainak részvételével.

Témák: ifjúsági munkanélküliség, elvándorlás, digitalizáció hatása a munkaerőpiacra, flexibilis munkavégzés.
Magyarországról ketten vesznek részt az ülésen, Bábel Balázs - Vasas, és Kovács László - VDSZ.

Tisztes munkáért tisztességes bért!

Globális elvárás idehaza is

A mindenkinek lehetőséget adó tisztes munka és tisztességes bérek nélkül nincs jövője a társadalmaknak. Ez a szakszervezetek alapvetése a munka világáról, a foglalkoztatás 21. századi víziójáról, amiről a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) székházában folytattak véleménycserét az öt magyar szakszervezeti konföderáció képviselői és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO), valamint a FES szakértői.

Read more: Tisztes munkáért tisztességes bért!

Együttműködési szándéknyilatkozat

Együttműködik a Tanítanék Mozgalom és kilenc szakszervezet. Szándéknyilatkozatot fogadott el együttműködéséről a Tanítanék Mozgalom és kilenc szakszervezet.

Read more: Együttműködési szándéknyilatkozat

SZOLIDARITÁS BELGIUM NÉPÉVEL!

Az Európai Szakszervezeti Szövetség mai végrehajtó bizottsági ülésén a szakszervezeti képviselők egyértelmű szolidaritásukat fejezték ki a szörnyű terrortámadások áldozataival, elítélve a Brüsszel, Belgium és Európa elleni merényleteket.

Ehhez teljes mértékben csatlakozik a Magyar Szakszervezeti Szövetség is, mély együttérzését kifejezve a barbár terrorcselekmények csakúgy, mint a múlt szombati isztambuli áldozatai iránt. Szolidárisak vagyunk belga és török kollégáinkkal. Együtt hangsúlyozzuk, hogy a demokratikus értékek alapján, azok védelmében ítéljük el az eszement terrorcselekményeket, a terrorizmussal való fenyegetettséget. Nem engedünk a megfélemlítésnek!

MASZSZ

1857 - 2016. III. 8.

Március 8.
Az ETUC felhívása: törjük át az üvegplafont!

A Nemzetközi Nőnap alkalmából az Európai Szakszervezeti Szövetség felhívással fordult a férfiakhoz és a nőkhöz, hogy együtt, közös erővel törjék át az üvegplafont, hogy megszűnjön a nemek közötti különbségtétel a munka világában, a bérekben, az előmeneteli lehetőségekben.

Read more: 1857 - 2016. III. 8.

Nemzetközi nőnap

a generációk együttműködésének jegyében!

2016. március 7-én tartotta meg a Magyar Szakszervezeti Szövetség a nőnapi ünnepségét.

Read more: Nemzetközi nőnap

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand
  • Végtelenül megalázónak és igazságtalannak is tartja a nyugdíjasoknak szánt 9 ezer forintos rezsiutalványt a Magyar Szakszervezeti Szövetség nyugdíjastagozata.  Az egyeztetés nélküli, hirtelen ötlettel a kormány egyértelmű szándéka az idős emberek...