IFJÚSÁGI TAGOZAT OLDALAI

Nemzetközi ifjúsági nap

Nemzetközi ifjúsági nap - augusztus 12.

Az ENSZ közgyűlése 1999 decemberében hagyta jóvá a fiatalok ügyeiért felelős miniszterek világkonferenciájának javaslatát, hogy augusztus 12-e legyen nemzetközi ifjúsági nap. A világszervezet ily módon szeretné felhívni a figyelmet a generációk közötti szolidaritás fontosságára a családban, a közösségekben, a nemzetek egészében.
E napon a világ számos pontján a helyi ifjúsági szervezetek rendezvényeket, akciókat szerveznek, hogy a korosztályt sújtó problémák kezelésére irányítsák a figyelmet. A fiatalokat jellemzően a továbbtanulási, pályaválasztási, megélhetési és párkeresési kérdések foglalkoztatják, esetenként nyomasztják. Ez a nap cselekvésre is ösztönöz az ifjúság helyzetének javítása érdekében. Az idei jelmondat is ezt fejezi ki: "Építsünk jobb világot a fiatalokkal karöltve".
Forrás:

http://www.mtva.hu/en/sajto-es-fotoarchivum/1386-nemzetkoezi-ifjusagi-nap-augusztus-12

 

 

 

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand
  • Egy esetleges karanténra vonatkozó pontos forgatókönyvet, a járvány elleni hatékony védelmet is kér a BKV-sofőrök számára a fővárosi közlekedési cégnél működő két szakszervezet. Az utasokkal való közvetlen érintkezés elkerülése érdekében...

 

kep5