IFJÚSÁGI TAGOZAT OLDALAI

Emberi jogok

Az ENSZ közgyűlése 1950-ben december 10-ét az Emberi Jogok Nemzetközi Világnapjává nyilvánította.
Az emberi jogok azok a jogok, amelyek a születésünk óta megilletnek minket. Az élethez-, szabadsághoz-, véleménynyilvánításhoz- és törvény előtti egyenlőséghez való jog az emberi méltóság alapja. Ezen jogosítványokkal, azonban sokan nincsenek tisztában, ezért nem tudnak kiállni jogaikért. Az sem ritka, hogy félelemből inkább a megalkuvást választják.
A szakszervezetek szerepe e tekintetben kettős. Egyrészt meg kell védenünk a dolgozók esszenciális munkajogi érdekeit, másrészt sok esetben alapvető jogaikért is fel kell emelnünk hangunkat.
A Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozatának álláspontja az, hogy minden szakszervezetnek harcolni kell ezekért, viszont annak érdekében, hogy ezen problémákról tudomást szerezzünk, és megoldásokat találjunk rájuk, kell egy bizonyos fokú munkavállalói tudatosság is. Fel kell ismerünk, hogy a körülöttünk levő világ nem tőlünk függetlenül alakul, van ráhatásunk az eseményekre. Álljunk ki újra önmagunkért és másokért, így lehetünk biztosak abban, hogy érdekeink és jogaink érvényesülnek.

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand
  • Egy esetleges karanténra vonatkozó pontos forgatókönyvet, a járvány elleni hatékony védelmet is kér a BKV-sofőrök számára a fővárosi közlekedési cégnél működő két szakszervezet. Az utasokkal való közvetlen érintkezés elkerülése érdekében...

 

kep5