NŐI TAGOZAT OLDALAI

Hétfő esti Csatt

A hétfő esti Csattban, alkalmazkodva a dátumhoz, a nők helyzetéről beszélgettek Rónai Egon és vitapartnerei. Arról, hogy miért az a siker, hogy 10 év alatt 20 %-al többen dolgoznak 6 évesnél fiatalabb gyermekük mellett, hogy miért keresnek ugyanazzal a munkával 20 %-al kevesebbet, hogy miért csak a sok gyerekeseket becsülik meg, hogy miért ennyire álságos a családról, a nőkről a politikai kommunikáció?

Read more: Hétfő esti Csatt

A nemzetközi Nőnap alkalmából

A Nemzetközi Nőnap, a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1907 óta, Magyarországon 1948 óta, minden március 8-án ünneplünk.

Read more: A nemzetközi Nőnap alkalmából

MASZSZ Nőtagozat: Novák Katalin kérjen bocsánatot!

Haladéktalanul kérjen bocsánatot a dolgozó, a családos és a gyereket egyedül nevelő nőktől is Novák Katalin! A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozata így reagált a családokért felelős tárca nélküli miniszternek a Facebookra kitett, nőknek szánt „oktatóvideójára”.

Read more: MASZSZ Nőtagozat: Novák Katalin kérjen bocsánatot!

Bocsánatkérést követel Novák Katalintól a szakszervezeti szövetség nőtagozata

„Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszternek fogalma sincs arról, hogyan él a magyar családok, a nők, az anyák 90 százaléka. Eláruljuk: dolgoznak. Nem azért, mert így akarnak »kiteljesedeni«, hanem azért  mert nincs más választásuk – olvasható a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Nőtagozatának közleményében, amelyben a több tízezer dolgozó nőt képviselő szervezet a családokért felelős tárca nélküli miniszter videójára reagált. Hercegh Mária, a tagozat vezetője hangsúlyozza, a nők többsége nem úri passzióból megy hajnalban a gyárba, műszakba, szolgálatba éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon is, hanem azért mert csak így tud megélni ő és a családja.

Bővebben itt:

Nemet mondunk - a nők elleni erőszakra

November 25-e, az ENSZ nők elleni erőszak felszámolásának nemzetközi napja
Ne feledjük: - a munkavégzés közben, a munkahelyen bekövetkező erőszak, nem
"része" a munkavállaló fizetésének.
Ezért, nem kell eltűrni!
A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nő Tagozatának Nyilatkozatát itt
olvashatjá.

El a kezekkel az EBH-tól!

Tiltakoznak a szakszervezetek a munkavállalók egyik fontos védelmi bástyájának számító Egyenlő Bánásmód Hatóságnak a felszámolása ellen, s felszólítják a kormányt: vegye le napirendről az EBH „integrálási” tervét. Úgy tűnik, a kormány lopakodva, egyeztetés nélkül totálisan felszámolná a munkavállalók érdekvédelmi rendszerét – írja közleményében a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nő tagozata.

Read more: El a kezekkel az EBH-tól!

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand