NŐI TAGOZAT OLDALAI

Határozati javaslatot nyújtottak be egy több párti együttműködés keretében az apaszabadság érdekében

Közös határozati javaslatot nyújtott be Dr. Gurmai Zita (MSZP), Bősz Anett (DK), Csárdi Antal (LMP), Dr. Steinmetz Ádám (Jobbik), Dr. Vadai Ágnes (DK), Hohn Krisztina (LMP), Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik), Szabó Timea (Párbeszéd), Tordai Bence (Párbeszéd) és Varga Zoltán (DK) a négy hetes apasági szabadság magyar jogrendbe történő átültetésének érdekében tett intézkedések végrehajtásának kapcsán. Gurmai Zita azt hangsúlyozta, fontos, hogy legyen egy olyan határozati javaslat, ami az 5 nap apaszabadságot minimum 10 napra emelhetné, azonban azt szeretnék, ha ez az idő legalább 20 nap lehetne azért, mert a nőknek - fogalmazott - jár egy családbarát kormány

Az ügy mellett érvel a MASZSZ Nőtagozata is, hiszen nem tudják, a kormány kívánja-e ratifikálni, s ha igen, mikor az európai irányelveket, így az "apanapok" érdekében kampányt indítottak, közölte Herczeg Mária, a nőtagozatának elnöke.

Bővebben: https://alfahir.hu/2020/10/04/jobbik_apanapok_beleznay_zsuzsanna_balazs_bettina_steinmetz_adam_apasagi_szabadsag

Egerbe ért az Apanapok akció

A felállított tájékoztató ponton elsősorban fiatal házaspárokat vártak. Herczeg Mária, a Nőtagozat elnöke elmondta: „Minden területen lobbizok az ifjú apák érdekében, mert a gyermeknek apaképre van szüksége már a kezdetektől. Személyesen tárgyaltam Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral, aki türelmet kért. Mi azt szeretnénk, hogy jóval 2022. augusztus 8., a ratifikálásra adott végső határidő előtt több ideje legyen mindkét szülőnek újszülött gyermekére. Ezen a héten Debrecenben, majd Miskolcon folytatjuk az akciót.”

Bővebben: https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egerbe-ert-az-apanapok-akcio-2912161/

Újabb városban kampányoltak az apanapokért!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozata azért indította a kampányát, hogy a magyar kormány is fogadja be és érvényesítse az Európai
Parlament, valamint az Európai Tanács Magyarország által is elfogadott irányelvét, miszerint minden újszülött után minimálisan 10 szabadnapot kell biztosítani az apáknak.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozata elfogadhatatlannak tartja a kialakult helyzetet, hogy – bár az irányelv határozott javaslatot tesz rá – el sem indult a szociális partnerek közötti párbeszéd. Annak ellenére sem történt lépés az ügyben, hogy képviselőik magas szinten folytattak egyeztetéseket a kormánnyal a szabályok hazai átültetésére.

A figyelemfelhívó kampány mai (2020.09.23.) állomása Veszprém volt.

Bővebben

Az apaszabadság napjainak megemelési lehetőségéről tájékoztatták az érdeklődőket

5 nap apaszabadság jár jelenleg Magyarországon az újdonsült édesapáknak. A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nő Tagozata országos kampányt indított, hogy az uniós irányelvnek megfelelően legalább megduplázódjanak az újszülött gyermekek után járó apaszabadság napjai. Az ApanapOK! címet viselő kampány mai, nagykanizsai állomásán az apaszabadság napjainak megemelési lehetőségéről tájékoztatták az érdeklődőket.

A Kanizsa Tv riportját itt tekinthetik meg.

Továbbképzés Zamárdiban

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nő Tagozata 2020. szeptember hónap második hetében immár hagyományosan három napos oktatás szervezett a Nő Tagozatban aktív tisztségviselők számára Zamárdiban. Az oktatás keretein belül számos érdekes témát tárgyaltak, segítve ezzel a Tagozat és a Tagszervezetek munkáját.

A rendezvény három fontos alappillér köré szerveződött. Hercegh Mária megtartotta beszámolóját az elmúlt időszakban elvégzet munkáról a tagozat eseményeiről. Majd Székely András a Call for Help telefonos lelkisegély szolgálat elnöke tartott tréninget a résztvevők számára fókuszban az   értő hallgatás - érzelmi intelligencia témaköre állt. A harmadik napunk is izgalmasan telt hiszen a  MASZSZ Ifjúsági Tagozatával közösen az apanapOK utcai kampány keretein belül Siófokon tartottunk fórumot az „utca népének”. Az eseményről Dima Beáta a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének érdekvédelmi asszisztense készített összefoglalót.

Beszámoló itt

APANAP(OK)

Minimum 10 nap szabadság járna az apáknak is a gyermekük megszületését követően. Ezt szorgalmazza a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nő tagozata. Országjáró körútjuk Zalaegerszegre szeptember 18-án  érkezet. Hercegh Mária a tagozat elnöke elmondta hogy a többek között ezt az apa szabadságot szabályozó Európai Uniós irányelvet mihamarabb ratifikálni, kell, hiszen amíg ezt nem teszi meg a kormány minden évben családok tizezrei esnek elő ettől a lehetőségtől. Az elmúlt évben szásztízezer gyermek született ők már elestek ettől a lehetőségtől.

A Zalaegerszegi Televízió Híradójában elhangzott riportot 9:40 perctől az alábbi linken találják:

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand