Szakszervezeti konzultáció

Tisztelt munkavállalók, diákok és nyugdíjasok!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség kiemelten fontos feladatának tartja, hogy fellépjen a munka világára vonatkozó minden olyan szabály ellen, amely kizárólag a tőke érdekeit szolgálja. Azt pedig, hogy ezek a szabályok a szakszervezetekkel való előzetes egyeztetés nélkül, egyéni képviselői indítvány alapján kerülnek parlamenti vitára, egyenesen elfogadhatatlannak és sérelmesnek tartjuk.

Azt gondoljuk, hogy minden egyes ilyen akció csak még kiszolgáltatottabb helyzetbe hozza a munkavállalókat.

A véleményünket nem hallgatták meg, sőt! Azt állítják, hogy hazudunk, amikor a rabszolgatörvény várható hatásairól beszélünk! Mondják ezt annak ellenére, hogy mi, szakszervezetek vagyunk azok, amelyek nap, mint nap alkalmazzuk a munka törvénykönyvét a gyakorlatban, és mi vagyunk azok, amelyek megoldjuk a munkahelyi problémákat.

Ezért döntöttünk úgy, hogy útjára indítjuk a Szakszervezeti Konzultációt, amelyben arra vagyunk kíváncsiak, hogyan gondolkodnak a rabszolgatörvényről a magyar emberek.

• Elsők között csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezete november 30-ra meghirdetett tüntetéséhez, sőt, országos mozgósításba kezdett a Magyar Szakszervezeti Szövetség. Ez nem politikai megmozdulás, de nem is csupán szolidaritási tüntetés lesz, hanem...