Tízezrek a Városligetben

Elfogadhatatlan a szegénység!

Békés és Vas megyéből, Észak- és Dél-Magyarországról érkezett bányászok, kohászok, kereskedők, vasutasok, vegyészek, pedagógusok, közszférában  egészségügyben, szociális területen dolgozók, és még hosszan lehetne folytatni a szakmák sorát, hallgatta végig május elseje szónokait a Városligeti fasorban. Idén, civil szervezetekkel közösen demonstráltunk. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke, Kordás László beszédében hangsúlyozta, hogy a bérhelyzet Magyarországon elfogadhatatlan. Tarthatatlan, hogy 1 millióan is többen élnek hazánkban a létminimum alatt. Célunk, ennek a helyzetnek a felszámolása.

A 2015. május elsején elhangzott beszédek

Kordás Lászlónak, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökének beszéde ide kattintva érhető el

Székely Tamásnak, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnökének beszéde ide kattintva érhető el

Varga Andreának, az Autonóm Területi Szakszervezet elnökének, az Őszintén az Egészségügyért Akciószövetség tagjának a beszéde ide kattintva érhető el