Mátészalkai évnyitó

Évnyitó értekezlet
Szakszervezeti élet Mátészalkán

2016. január hetedikén, egész napos évnyitó értekezletet tartott a HOYA Szemüveglencse Gyártó Magyarország Zrt. szakszervezete, amelyen részt vett a Vasas Szakszervezeti Szövetség decemberben megválasztott szervezetpolitikai alelnöke, László Zoltán is.

A sűrű napirend első programja szerint, három cég, a Zeiss, a MOM és a HOYA szakszervezeti vezetői kölcsönösen tájékoztatták egymást a cégek és az alapszervezetek jelenlegi helyzetéről, a várható gazdasági és szakszervezet-politikai fejleményekről.   Egyeztetést folytattak arról is, hogy miben tudják egymást segíteni a városban, a térségben, és miként tervezik a Vasas szakszervezetet egységesen megjeleníteni és képviselni a munkahelyeken, külön-külön és együttesen.

Ezt követően rövid gyárlátogatáson vettek részt a Hoya szakszervezet vendégei, amely természetesen csak arra lehetett elég, hogy néhány terület munkájába bepillanthassanak, de így is képet alkothattak az itt dolgozókról és munkájukról. A délelőtti program zárásaként került sor a megbeszélésre a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke és  Kerekes János elnök-vezérigazgató között.

Délután a bizalmi testület és az üzemi tanács tagjai kaptak tájékoztatást a Vasas Alapszabályáról, és arról, hogy a változások hogyan és miben érintik az alapszervezetet, majd a testületek tagjai mondták el tapasztalataikat a 2015. évről, és azt is, hogy miben kell változtatnunk ebben az esztendőben.

Nagyon pozitív visszhangja volt a munkatársaik körében a találkozónak.

Ismét bebizonyosodott, a Vasasnak, a szakszervezetnek az az egyik legjobb „reklám”, ha a vezetők személyesen is találkoznak a kollégákkal a munkahelyen, megbeszélik aktuális helyzetértékelésüket, kiegészítik egymás ismereteit.

Toldi Miklósné
szakszervezeti titkár