Így ünnepli a kormány május 1-jét és a munkavállalókat

MASZSZ: Mintha visszarepültünk volna az időben

Egyre mélyebbre süllyeszti a kormány a szakszervezetekkel való párbeszédet – közölte május 1-je alkalmából, egy friss tapasztalat hatására Kordás László. A Magyar szakszervezeti Szövetség elnöke végtelenül felháborítónak, ám a helyzetet totálisan jellemzőnek tartja a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumán (KVKF) tegnap – április 29-én – történteket, ahol kiderült: a kormány tiszteletlenül figyelemre sem méltatja a munkavállalókat.

Bővebben: Így ünnepli a kormány május 1-jét és a munkavállalókat

A HVDSZ 2000 és a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. sajtóközleménye

GINOP-5.3.5-18-2019-00128
A HVDSZ 2000 és a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködése keretében felkészülés a foglalkoztatást érintő változásokra, a foglalkoztatási válsághelyzetek megelőzésére és a válsághelyzetek kezelésének módjaira a "C" – feldolgozóipar bútorgyártás

„Folytak-e egyeztetések egyáltalán konzultációk önökkel, és ha igen akkor milyenek?”

Kordás László a MASZSZ elnöke arról beszél a Klubrádió Reggeli gyors műsorában, hogy eddig nem volt semmilyen párbeszéd az EU-s támogatások felhasználásáról.

A műsor tt meghallgatható

Méltányos béreket!

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) a MINDENKIT megillető kollektív tárgyalási jogért & méltányosabb minimálbérekért

Bővebben: Méltányos béreket!

Kordás: Társadalmi egyeztetést nem lehet ennyivel elintézni

Aggódik az európai felzárkóztatási alap hazai felhasználása miatt a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A MASZSZ minősíthetetlen színvonalúnak tartja azokat a tájékoztató dokumentumokat, amelyeket a kormány a történelmi léptékű EU-s támogatás felhasználásáról készített. A szövetség Bodó Sándor államtitkárnak írt levelében online egyeztetés helyett érdemi konzultációt sürget. A szervezet közleményben leszögezi: az éves magyar GDP 4 százalékát kitevő támogatási összegről nem dönthet önállóan a kormány, ekkora pénz nem vándorolhat a hatalomhoz dörgölődző haverok zsebébe.

Bővebben: Minősíthetetlen kormányzati dokumentumok az EU-s fejlesztési alap felhasználásáról

Óvjuk meg a közigazgatásban dolgozók egészségét!

A COVID-19 járvány második hullámában a közigazgatásban dolgozók is fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve,hasonlóanaz egészségügyben, az oktatásban és a szociális ágazatokban dolgozókhoz.

Bővebben: Óvjuk meg a közigazgatásban dolgozók egészségét!

Sajtóközlemény

GINOP-5.3.5-18-2019-00128