Közlekedési ágazati tagozatTAGOZAT HÍREIA magyar vasutasokért Európában is!

KÖZLEKEDÉSI ÁGAZATI TAGOZAT

A magyar vasutasokért Európában is!

Az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (ETF) a májusi Kongresszusára készülve valamennyi testületében tisztújítást végez. Ez történt a Vasúti Szekció esetében is, ahol a 2017. március 9-i ülésen történt meg a választás. A szekció ülésen búcsúzott el a nyugdíjba vonuló korábbi elnök a luxemburgi Guy Greivelding, akit a svájci Giorgo Tuti követ az elnöki poszton.  Az egyik alelnök továbbra is az olasz Maria Cristina Marzola lesz.
A Vasutasok Szakszervezetét, illetve a magyar vasutasokat az a megtiszteltetés érte, hogy a résztvevők Zlati Róbert érdekvédelmi alelnököt választották meg a testület másik alelnökének. A magyar szakszervezeti tisztségviselő jelölését a V4 országok szakszervezetei kezdeményezték, amelyet a választás során széles körben támogatott az európai vasutas közösség. A megtiszteltetés mellett nagy lehetőség is, hogy magyar tisztségviselő ilyen szinten képviselheti a hazai vasutasságot.

EZÚTON IS GRATULÁLUNK A VASUTASOK KÖZÖSSÉGÉNEK, ÉS ZLATI RÓBERTNEK MEGVÁLASZTÁSÁHOZ!