KÖZLEKEDÉSI ÁGAZATI TAGOZAT

VSZ javaslat

Mindenekelőtt a megelőzés...

A Vasutasok Szakszervezete javaslatot dolgozott ki, és nyújtott át a munkáltatónak fizikai támadást elszenvedett munkavállalók támogatására.

Az utóbbi időben megnövekedtek az utazó közönséggel kapcsolatba kerülő munkavállalók elleni támadások. A  Vasutasok Szakszervezete már több alkalommal kérte a munkáltatót, hogy teremtse meg az érintett munkakörökben foglalkoztatott kollégák biztonságos munkavégzésének feltételeit. Mi a támadások megelőzését tartjuk a legfontosabbnak, de ha már megtörtént a szomorú eset, annak kezelésére a következő javaslatot tesszük:
A Vasutasok Szakszervezete kezdeményezi, hogy a fizikai támadást elszenvedett munkavállalók részére, a lelki trauma mielőbbi feldolgozása érdekében a munkáltató a támadást követő két szolgálatra, a munkavállaló kérésére rehabilitációs szabadságot biztosítson.

Forrás, bővebben: VSZ.hu - A Vasutasok Szakszervezete javaslata a fizikai támadást elszenvedett munkavállalók támogatására